Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Omtaler

VIP 24 programmet benyttes av store norske aktører innen HR, Ledelse, Karrieresentre, Arbeid- og inkludering, NAV, Bedriftshelsetjenester, Rehabilitering og Utdanning.

Tore Gustavsen, seksjonsleder HR - coaching og veiledning, Jobbsenteret i Dnb sier at VIP 24 er "Et godt verktøy for vårt jobbsenter - har gjort det mulig å håndtere et aktivt internt arbeidsmarked, samtidig som det bidrar til at medarbeidere i endring tør å åpne opp og se muligheter i en karriere utenfor banken. Det er ingen selvfølge at man havner på rett hylle i arbeidslivet. VIP 24 programmet tar utgangspunkt i et livslangt læringsperspektiv og kan tilpasses den enkeltes behov og forutsetninger. Fokus på jobbmatch og verdier oppleves som meningsfylt enten det dreier seg om intern mobilitet eller eksternt jobbsøk"

Sveinlaug Barstad, HR rådgiver ved seksjon service og fellestjenester, i Øvre Eiker kommune sier "at de bruker kartleggingsverktøyet VIP24 systematisk både til enkeltpersoner og personer i team. Målet vårt er at alle ansatte har kompetanse til å klare hverdagens krav og endringer og at de mestrer sine arbeidsoppgaver og at både ledere og medarbeidere får bedre kjennskap til hverandre. VIP24 har vist seg å være et meget godt verktøy som bidrar til økt bevissthet om egne styrker og muligheter, slik at de ansatte får brukt kompetansen sin på en riktig måte. Vi har nå et prosjekt hvor vi kobler 10 faktor (KS sin medarbeiderundersøkelse) og VIP24 opp mot sykefravær, her har vi fokus på 24 timers mennesket. Vi er veldig fornøyd med VIP24, og får svært gode tilbakemeldinger fra de ansatte og ledere".

Share on Facebook

Logg inn