Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Rekruttering

Rekruttering og utvalg av medarbeidere er en av organisasjonens viktigste oppgaver.
De ansattes kvalitet, personlige egenskaper og kompetanse er avgjørende for hvordan organisasjonen vil lykkes med å realisere sine visjoner, målsetting og hovedoppgaver.
Arbeidssøkerne på sin side stiller i økende grad krav til stillingen de går inn i. De ønsker å få brukt sin kompetanse og utvikle sitt potensiale.
I rekruttering og utviklingsarbeidet må begge parters interesse ivaretas.
Vi benytter blant annet vip-24 analyseverktøy som er et profil og samtaleverktøy for å finne rett person til rett jobb med jobbmatch.

Følgende elementer inngår i en komplett rekrutteringsoppdrag:

  • Grundig forarbeid og analyse. Stillingsanalyse eller kravprofil utarbeides og godkjennes av oppdragsgiver.
  • Skriftlig avtale og pris.
  • Valg av media. Vi utarbeider en medieplan for annonsering i media. Vi tilbyr også «search og selection» via eksterne databaser, samt «headhunting».
  • Første behandling av søknader. Vi tar oss av alle telefonhenvendelser, og mottar skriftlige søknader. Alle kandidater får bekreftelse på mottatt søknad. Ved søk i eksterne CV-databaser blir aktuelle søkere kontaktet. Deretter blir første sortering av søknader gjennomført og aktuelle søkere blir kontaktet for første intervju.
  • Intervju. Første intervju gjennomføres. Sortering av søkere, og uaktuelle søkere får beskjed. Andre intervju gjennomføres som dybdeintervju. Referansesjekk gjennomføres.
  • Selve ansettelsen. Rapport utarbeides på alle finalekandidater, og forelegges oppdragsgiver. Oppdragsgiver foretar valg mellom kandidatene etter møte med disse, og skriver ansettelseskontrakt med rette person.
  • Oppfølging. Ansvaret for introduksjon og opplæring påligger hos arbeidsgiver.

bilde

 

Share on Facebook

Logg inn